Hetportretbureau  PB 5042

Passief inkomen

15 november 2021 - Jim Tehupuring

 ‘Jim wat ben je toch een sukkel’, dacht ik afgelopen week. Werken is namelijk voor hele domme mensen. Zoals ik blijkbaar.

Op het sociale medium Instagram stuitte ik op zelfbewuste dertigers die ‘passief inkomen’ promootten. Ondersteund door selfies (waarop ze danwel genoten van een cappuccino danwel blootvoets over het strand wandelden), vertelden ze mij dat dit het moment was om te kiezen voor financiële vrijheid. Dat klonk goed! En deze mensen zagen er super happy uit!

Affiliates
Geen wonder overigens, want stuk voor stuk claimen ze rustig €100.000 per jaar te verdienen. Zonder ook maar iets te hoeven doen! Het toverwoord: passief inkomen. De een vertelde de overwaarde van haar huis te hebben benut om een appartement voor de verhuur te kopen. Dat ging zo goed dat er een vakantiehuis (uiteraard voor de verhuur) kon worden gekocht. De volgende kon zich dat niet permitteren, maar he! Wie nog niet rijk is, moet slim zijn: je kunt je huis toch verhuren als locatie voor vergaderingen of fotoshoots? Daarnaast is beleggen natuurlijk een hele makkelijke manier om doorlopend geld te verdienen. Wel spreiden, maar dan heb je zo duizend euro per maand. Een website bouwen met zogenaamde affiliates (betaalde doorverwijzingen) is ook goudgegarandeerd. Tel daarbij op de winst van die crypto-app waarbij robots voor jou handelen en het is aannemelijk dat je nooit meer hoeft te werken. Je kunt gaan doen wat jij echt wilt.

Finfluencers
Een ding hadden deze ‘finfluencers’ allemaal gemeen. Via hun site kon je een masterclass boeken, het e-book aanschaffen of een coachinggesprek inplannen. Voor een schappelijk bedragje delen ze al hun geheimen met jou op de weg naar financiële vrijheid. U voelt ‘em al aankomen, dat is waarschijnlijk het echte verdienmodel.

Passief inkomen
Iets als passief inkomen bestaat heus, maar is voor weinigen weggelegd. In het huidige laagrenteklimaat moet je namelijk al behoorlijke risico’s nemen om een gemiddeld rendement van 5-6% te kunnen realiseren. Rekeninghoudend met belastingen en inflatie heb je dan wel een miljoentje of 3 geïnvesteerd vermogen nodig om jaarlijks een ton te kunnen uitgeven. Ik heb niks te klagen, maar heb geen €3 miljoen liggen. Voor mij blijft het voorlopig werken. Net zoals die finfluencers.

Met vriendelijke groet,

Jim Tehupuring

A82bc51317f4daf5e522c7cff3855e01a35dfffc freddm

Andere blogs bekijken?

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten en wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons dan gerust. Wij hebben geen keuzemenu en staan u direct te woord.

Liever mailen? Binnen een werkdag heeft u een reactie van ons.

Website   blokken foto   1x1   5

© This website is build by