Hetportretbureau  PB 5042

Het juiste instapmoment

23 juli 2022

“Is dit een goed moment om in te stappen?”. De eeuwige vraag die ik bijna dagelijks krijg en die u zichzelf misschien ook wel eens stelt. Wat mij betreft is het antwoord simpel: het is altijd een goed moment om in te stappen. Op de beurs is namelijk maar één ding van belang. Tijd. En wie vandaag instapt gunt zijn beleggingen meer tijd dan degene die nog een jaartje wacht. De bedrijven waarin u investeert zullen in het tussenliggende jaar waarschijnlijk gegroeid zijn, winst hebben gemaakt en waarde hebben gecreëerd. 

Het juiste moment?
Maar wie mij de vraag stelt of dit het juiste moment is, stelt de vraag eigenlijk aan de verkeerde persoon. Los van het feit dat ik niet weet of de bodem bereikt en is en we vanaf morgen zullen stijgen, ben ik fan van beleggen. En een fan is nooit objectief. Als Ajax verliest vind ik ook dat ze wel het beste spel lieten zien. Een financieel journalist van deze krant stoorde zich per column duidelijk aan types zoals ik en kopte: ‘Beleggingsexperts maar zelden pessimistisch’. Hij had moeite om bankiers of vermogensbeheerders te vinden die uitgesproken negatief waren, maar begreep wel hoe dat kwam: een negatieve visie schaadt hun zakelijke belangen. Daarin heeft hij volkomen gelijk. U zult mij als vermogensbeheerder niet horen zeggen dat het nu al kommer en kwel is op de beurs, maar dat de vooruitzichten nog beroerder zijn. 

'Blij' met beursdaling
Op een zekere manier ben ik zelfs blij met een beursdaling, omdat dit mogelijkheid biedt om aandelen te kopen die eerder al kansrijk leken, maar op basis van onze berekeningen toen te duur. Die kunnen dan vervolgens best nog iets verder zakken. Je moet namelijk accepteren dat je nooit op exact het juiste moment koopt en met twijfel te maken krijgt na een aankoop. Een aandeel dat uiteindelijk stijgt doet dat niet in een rechte lijn, maar volgt een hobbelige weg. Met een lange horizon en een breed gespreide portefeuille wordt die weg comfortabeler. Zeker niet geschikt voor iedereen, want tegenover het hogere rendement staan schommelingen. Historisch gezien maakt het niet zoveel uit wanneer je het beleggingspad koos, als je jezelf maar tijd gunde en rustig bleef. Daarom ben ik fan van beleggen.

Met vriendelijke groet,

Jim Tehupuring

5561d108484b5182e9b0cbaec7554eb36f213bc5 klok

Andere blogs bekijken?

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten en wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons dan gerust. Wij hebben geen keuzemenu en staan u direct te woord.

Liever mailen? Binnen een werkdag heeft u een reactie van ons.

Website   blokken foto   1x1   5

© This website is build by