DE TELEGRAAF COLUMN

Werken voor geld

07 Sep 2020 — Jim Tehupuring

Responsive image

Ik was net loonslaaf bij internetbroker Alex toen ik mee mocht naar een grote klant. Deze grote klant reed een Bentley zijn garage uit en stapte uit om te vertellen dat die auto van z’n vrouw was. Daarna konden we in de erachter geparkeerde Rolls Royce gaan zitten. Wat een belevenis. ‘Om zulke auto’s te kunnen kopen, moest je wel een hele goede baan hebben’, dacht ik. Dat zag ik natuurlijk verkeerd.

De les die ik die dag meekreeg had niets te maken met een goede opleiding of hard werken: ’10% van alles wat ik verdien geef ik uit. De rest investeer ik’. Dat klinkt natuurlijk makkelijk als je geld zat hebt, maar over het algemeen hebben mensen met veel geld dit niet voor niks. Ze hebben slim geïnvesteerd om na lange tijd van verstandig leven daar uiteindelijk de vruchten van te plukken. De meeste mensen investeren echter geen cent, maar werken maand in maand uit om hun volledige salaris op te maken. In het beste geval wordt er nog wat gespaard. Werken en sparen. Maar daarmee kom je er niet.

Dat was ook de conclusie van mijn jongste collega. Met een kwart eeuw levenservaring was hij verder dan ik destijds, toen hij zei: je moet niet werken voor geld, geld moet werken voor jou. Dat is precies waarom er maar enkelen een Rolls rijden en de massa een leasewagen. Bijna iedereen werkt voor het geld. Zodat ze netjes hun rekeningen kunnen betalen en wat daarna overblijft grotendeels opmaken. Op die manier kun je heus een leuk leven hebben, maar je zult ook afhankelijk blijven van je baan.

Beter is het inderdaad om de rollen om te draaien. Dat jij iets bezit waarvoor anderen graag betalen. Iets wat redelijk waardevast is en geld oplevert zonder dat je je er mee bemoeit. En waar je steeds meer van kunt kopen. Of het nu aandelen, appartementen, grond, leningen of bedrijven zijn maakt mij niet uit. Maak je vervolgens minder op dan wat het oplevert, dan gaat geld echt werken voor jou. En ongeacht of je nu wel of niet om geld geeft, het beeld dat geld voor jou kan werken is waarschijnlijk aantrekkelijker dan dat je moet blijven werken voor geld.

Met vriendelijke groet,

Jim Tehupuring

Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken

Doe de profielscan en ontvang uw persoonlijke beleggingsplan.


1Vermogensbeheer©

Brediusweg 19

1401 AB Bussum

035-740 0250
info@1vermogensbeheer.nl
dienstverleningsdocumenten · privacyregelement